16 november 2007

Nispel och Friday the 13th



Marcus Nispel ska regissera nyinspelningen av skräckklassikern FRIDAY THE 13th.

Den forne reklamfilmsmakaren har specialiserat sig på remakes: hittills har han gjort TEXAS CHAINSAW MASSACRE-remaken, PATHFINDER-remaken och piloten till en tvserie om en modern FRANKENSTEIN.

Jag tror jag nämnt tidigare att jag ju arbetat med karln:) Tillsammans med Johan Brännström och producenten John Jacobsen åkte jag över till Hollywood och satt i möte med honom och diskuterade PATHFINDER-remake-manus. Han gillade vår version bäst av alla de versioner som skrevs innan han steg ombord på PATHFINDER-skutan (pre-viking/indians), så då fick vi skriva hans första-draft baserad på alla de ideer och infall han så målande presenterade under mötet. Efter att vi lagt grunden, så fick sen Laeta Kalogridis (NIGHT WATCH, ALEXANDER) skriva klart manuset.

Precis som med alla andra maskerade skräck-franchise-figurer var det väntat att de skulle plocka upp Jason, på samma sätt som att de började om med Michael Myers och Leatherface (och alla andra triljoner remakes på klassiska skräckisar).

Jason har ju för inte länge sen synts på bio när han tampades med Freddy Krueger i FREDDY VS JASON, 2003. Nu väntar vi bara på att Freddy ska återuppstå också. Där krävs det dock nästan att Robert Englund kommer tillbaka. Till skillnad från de andra gubbarna så kan de inte bara dra på nån ny storväxt identitetslös skådis en mask - Englund ÄR ju Freddys karaktäristiska face och röst.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
The Jason Voorhees look genom tiderna.
.
Vad gäller Jason så är det ju ett välkänt faktum att han faktiskt inte dödade någon i första orginalfilmen, det var hans morsa Pamela Voorhees. Men det ska de så klart ändra på i nyinspelningen.

Här är en kultig och helt oblodig trailer för original-FRIDAY 13th från 1980 (nån som vill slå vad om att Kevin Bacon gör en cameo i Nispels version). Man kan ju inte annat än älska en trailer som befäster att ALLA DÖR i filmen...


Inga kommentarer: