24 januari 2008

dags för hallon-utmärkelserna

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen...

Samma vecka som Oscarsgalan, ofta kvällen innan, så delas det föga smickrande The Golden Raspberry Awards (eller kort och gott The Razzies) ut. Det är helt enkelt Oscar in reverse - alltså årets sämsta prestationer på vita duken.

Ofta är priserna ironiskt formulerade, för att ge den där extra skam-lystern åt "vinnarna".

Ofta brukar en film eller en viss person få utstå lite extra fokus (om tex Eddie Murphy eller Sylvester Stallone kommer med ny film så brukar de kunna räkna med åtminstone några nomineringar här).

I år är det Lindsay Lohan och filmen I KNOW WHO KILLED ME som tjudrats vid skampålen. Filmen handlar om typ en tjej som blir fast och torterad av en seriemördare men lyckas fly och påstår att hon inte är hon och hon visar sig ha typ en tvillingsyster eller nåt som fortfarande är fast hos seriemördaren och måste räddas innan...

Well, du fattar. Till Razzie awards har Lindsay Lohan fått TVÅ nomineringar i klassen sämsta kvinnliga skådis, en för varje tvilling. Vidare är hon nominerad i klassen sämsta film-par, för sitt spel mot sig själv.
Kul!

Eddie Murphy har mycket riktigt fått en skottkärra full med nomineringar för sin komedi NORBIT. Bland dem kan nämnas sämsta film-par för Eddie Murphy + Eddie Murphy som tjock kvinna, och sämsta birollsskådespelerska för Eddie Murphy som asiatiska.
Kul!

Gissar att RAMBO 4 kommer att finnas med på listan om ett år...

Om man vill kolla in Razzie awards hemsida gör man det här.

Synd att Kalkonakademien lades ner efter att man delat ut pris till Waldemar Bergendahl och Hasse Alfredssons VARGENS TID. Man hade haft mer än nog med pris-kandidater i tider av svulstiga korstågs-spektakel, fadda evighetspoliser och olika konstellationer av fantasilösa rom-kom-par.

Inga kommentarer: