31 december 2008

2008 vs 2009

Ett gammalt år ska läggas till handlingarna, och ett nytt plockas fram.

2008 var till mångt och mycket ett bra år. Jag grundade i kassakistan under våren med att regissera en massiv beställningsfilm. Resten av året har jag sen kunnat skriva manus och utvecklat egna projekt medan det trillat in en helt ok inkomst från trailerklippandet.

Men egentligen hände ingenting under 2008. Med året i backspegeln har det mest handlat om att valla upp, förbereda inför kommande saker.
Det var kontakter som togs, idéer som utvecklades, manus som skrevs och skrevs om.
Allt det där tidskrävande och oglamorösa arbetet i gruvan.

2009 hoppas jag blir året då jag får skörda vad jag sått. Året då jag får komma upp ur gruvan, ut i solskenet, får förverkliga alla de drömmar som jag drömt.

Jag önskar mig själv och alla andra ett gott och framgångsrikt 2009!

28 december 2008

nog är nog...

Sådärja. Nu har det hänt.

En biobesökare i Philadelphia, James Joseph Cialella Jr, 29, fick nog när en man inte ville sluta prata under en föreställning av filmen CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON. Så han drog helt sonika fram en pistol och sköt babblaren i armen. Sen satte han sig lugnt ner igen och fortsatte titta på filmen.
Eftersom salongen på några sekunder blivit helt tom på folk (konstigt... not!) fick han se filmen i fred. I några minuter. Sen stormade polisen in i lokalen och tog fast karln.

Inte för att jag är någon anhängare av skjutvapen och övervåld.
Men jag tror nog att händelsen skickade ut en signal till alla världens idioter som INTE KAN SLUTA STÖRA FILMVISNINGAR MED BABBEL OCH SMS-ANDE: Lär er läxan, och lär den väl - nu får det vara nog med störningsmoment, era dumheter slår förr eller senare tillbaka mot er själva, och det med full effekt!

En liten sista undran bara: om en kille dragit sin puffra mot en fellow biobesökare under en Wesley Snipes-film hade jag inte blivit förvånad. Men under CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON???

11 december 2008

Karsten Torebjer, psychic medium

För alla som sett och roats av de olika program som säger sig handskas med det övernaturliga, såsom DET OKÄNDA med Malin Berghagen/Caroline Giertz och brittiska HEMSÖKTA HUS, är parodin NIGHTVISION något att bita i.

NIGHTVISION är inbakat i det väldigt ojämna humorprogrammet MORGONSOFFAN, och är en fejkad serie kortreportage med det lika fejkade danska mediet Karsten Torebjer. Eller som han själv vill kalla sig: "psychic medium".

I varje avsnitt ger han sig på olika fall av övernaturligheter som spöken, andar i glas, djävulsutdrivning och zombies (???).
Men varenda gång går det käpprätt åt helvete, då hans talanger är... något begränsade.


Karsten Torebjer spelas av komikern Patrik Larsson. Killen har tidigare gått mig totalt förbi som varande en i massan av ståuppare bakom de fåtalet stjärnor som vi har.

Men i rollen som stirrige danske "psychic medium Karsten Torebjer" flög han plötsligt upp högst upp på min skratthimmel. Detta är humor när den är som allra bäst - ofrivillig, karaktärsbaserad och plump :)

Här kan ni gotta er åt ett antal avsnitt av NIGHTVISION. Missa inte sluten av varje klipp, där en teaser för kommande veckas program alltid ligger, där man får se en plågad Karsten vara med om... well, kolla själva.

När det kommer till att parodiera DET OKÄNDA och HEMSÖKTA HUS så är iofs frågan: är inte de programmen väldigt nära parodins gräns själva?

Avsnitt 1: TORKSKÅPET



Avsnitt 2: FÖRNIMMELSE AV MORD



Avsnitt 3: SPÖKET I KAKELUGNEN



Avsnitt 4: EXORCISTEN



Avsnitt 5: SEANSEN



Avsnitt 6: HEMSÖKT HOTELL



Avsnitt 7: ZOMBIEHUSET



Avsnitt 8: ANDEN I GLASET



Avsnitt 9: I SEE DEAD PEOPLE



Avsnitt 10: GHOSTFIGHTER



Avsnitt 11: DEN ANDRA SIDAN

Lassemajas detektivbyrå

Nu har filmversionen av populära LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ premiär inom kort. Filmen har undertiteln KAMELEONTENS HÄMND. Och jag har klippt trailern.

Som så ofta sker så byter filmbolaget ut musiken, då man brukar arbeta med temp-musik för att sätta stämning och rytm. Sen ersätts den av musik från kompositören.

Och som så ofta sker blir man som klippare besviken att trailern inte låter som ens egen version. Även om det nu är vardag och något man får leva med.

Det händer nån enstaka gång att man faktiskt får möjlighet att arbeta tillsammans med kompositören som utvecklar och specialskriver ett stycke enkom för trailern. Det skedde på LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN, där kompositören var den begåvade Johan Söderqvist.

Trailer till LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - KAMELEONTENS HÄMND:

06 december 2008

3D-brillor


Jag ska kolla in några klassiska 3D-rullar:

JAWS 3D
HUSET SOM GUD GLÖMDE 3D
FREDAGEN DEN 13e 3D
NIGHT OF THE LIVING DEAD - 3D

Nån som vet var man kan få tag på såna rödblåa 3D-brillor? Man kan antagligen köpa plastfilm i rätt färg - men hur vet jag att det ÄR rätt färg? Det bästa vore att få tag på the right thing.











05 december 2008

Red band - filmtrailers

Alla som tycker att Red band-trailers är kul räcker upp en hand...

Red band-uttrycket kommer från den röda varningsskylt (se bilden) som brukar ligga framför trailers som innehåller saker som är opassande för barn och/eller känsliga personer. Det kan vara grafiskt våld, snuskigt språk eller sex. Men andra ord allt det där roliga :)
















Här kommer lite filmtrailers märkta "red band", såna som av en eller annan anledning inte passar för känsliga personer.
Onödigt att säga kanske: men om du är en känslig person ska du med andra ord inte trycka PLAY.

Först ut blir en independentfilm som spoofar allt vad blaxploitation heter. Titel BLACK DYNAMITE. Den är fullkomligt hilarious, och full av egentligen allt som inte passar sig.



Nästa film är M Night Shyamalans THE HAPPENING. Filmen är väl i ärlighetens namn sådär, men den här trailern är klart creepy. Och den innehåller ett antal "disturbing images".



Bröderna Coens NO COUNTRY FOR OLD MEN behöver ingen närmare presentation. Detta är en jäkligt bra trailer, som tar sig över det våldsammas gräns på ett fullkomligt naturligt sätt - precis som filmen själv.



MIRRORS är nästa skräckfilm från Alexander Aja, fransmannen som gjorde HAUTE TENSION och HILLS HAVE EYES-remaken. Keifer Sutherland jagar läbbiga spegelbilder som gör... läbbiga saker.



En gång i tiden gjorde Dolph Lundgren serieaction-antihjälten THE PUNISHER. Det tog ett tag, men sen kom en remake, och nu kommer en uppföljare till remaken. Jag tycker (till skillnad från många andra) att Ray Stevensson i tvåan verkar jävligt mycket bättre och coolare och skoningslösare än Thomas Jane i ettan (hur kan man btw heta Jane om man ska föreställa actiontuffing???).
Här är hur som helst en extremt slaskig trailer, som mer kan ses som en sammanfattning av den nya rullens samlade überbrutalität. Vem sa att hårdrock och våld inte funkar ihop?



Våld våld våld. Men vart tog sexet vägen? Ok, här är en red band-trailer för Kevin Smiths kommande ZACK AND MIRI MAKES A PORNO. För att få ihop stålar till alla räkningar börjar de producera porrfilm. Verkar sjukt rolig!



Sen har vi en del fult språk i red band-trailern för komedin ROLE MODEL - inte minst fult språk levererat av småglin. Det + Seann William Scott = en kul trailer!



Vi avslutar med skräck igen och red band-trailern för LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN. Producerad för den amerikanska bioreleasen. Kul att se hur jänkarna fick ihop den - inte minst som de kunde använda bilder som visar flickan Eli, något jag fick starka restriktioner att INTE göra när jag klippte den svenska trailern ("tänk ET"...).

04 december 2008

Axident man draft 6

Lustigt. Hur man rewritar ett manus, och för varje version tycker man att "ÄNTLIGEN har jag hittat fram! Nu kan det inte bli bättre!"

Men lik förbannat sitter man där med en ännu bättre version bara månader senare. Nu har jag dunkat mig för bröstet så många gånger om ACCIDENT MANS framsteg, att jag börjar tröttna.

Nu får det vara bra.
Jag orkar inte snacka för manuset mer - nu är det dags att det snackar för sig själv.



Jag kan bara konstatera att tre dagar med Robert McKee gav mig en enorm boost som manusförfattare. Och denna boost har nog satt sina spår i ACCIDENT MAN.

Det är ju svårt att se objektivt på sin egen bebis.
Men jag vet att ingen version har varit lika väl sammanhållen - sista scenen har stark resonans från filmens teman och tidigare scener.
Och jag vet också att denna version bräcker de tidigare vad gäller momentum och konflikter: huvudpersonen springer konstant med huvudet i väggen.
Constantly raising the stakes!

Och historien kommer nu också att fylla biopublikens alla tänkbara förväntningar på en film med titeln Accident Man...

Robert McKees seminarium



Kan man laga mat utan en kokbok? Klart man kan. Men det blir lite godare om man försöker hålla en någorlunda balans mellan ingredienserna, och det är alltid till glädje för dom som ska äta maten om beståndsdelarna korresponderar.

Ungefär på samma sätt ser jag på manusskrivande.

Jag är en ganska oerfaren manusförfattare, precis som att jag är en oerfaren kock. Om man står där med en hel butik potentiella ingredienser, hur sjutton ska jag kunna veta vad jag ska använda, och hur mycket, om jag inte har det i ryggmärgen?

Jag har köpt en hel drös manus-kokböcker i mina dagar. Man kan plocka lite här och lite där, så att det passar en själv.
Till exempel är jag mycket förtjust i Chris Voglers WRITERS JOURNEY, med en hjälte-resas tolv steg från start till mål (såg honom på filmhuset - mycket bra!).
Jag brukar bläddra i Syd Fields klassiska böcker för att få råd.


Men nu har jag fått en ny bibel: Robert McKees bok STORY.
Jag köpte den ett par månader innan jag mycket vältajmat fick möjlighet att gå på McKees seminarium (tack Timelock!). Jag har vetat att karln är den som dragit om kartan i Hollywoods dramaturgiska djungel, och mycket riktigt fick jag några sköna aha-upplevelser när jag bläddrade runt i boken.

Till saken hör att jag under ett drygt år jobbat med ett manus betitlat ACCIDENT MAN (se andra platser i bloggen). Manuset har svängt än hit och än dit i jakten på en stabil riktning. Tillsammans med Daniel och Rickard på prodbolaget RED BALLOON har jag sakta men säkert kunnat sålla bort det dåliga och renodlat det bra. Vi har hamnat på en stadig plattform.

Men ändå har där saknats nånting. Och det där NÅNTING är som bekant svårt att plocka fram när man inte vet vad det är. Men så kom då Robert McKee till Sverige...

Ibland brukar jag tycka att det är lite synd att man inte får gå om grundskolan i vuxen ålder. Inte för att det skulle vara kul, utan för att man skulle behövt det mått av insiktsfullhet man fått som vuxen. Man kan ta till sig fakta och inse att "ja, detta är faktiskt viktigt att jag kan".

Denna insiktsfullhet slog mig konstant i huvudet under de tre dagar som McKee höll sitt seminarium: "fan, detta är bra att kunna".
Att läsa en bok är en sak. Problemet är bara att alla ord tar ungefär lika mycket plats och har ungefär samma vikt och smak. Och är det 450 sidor är det lite knepigt att ta till sig ALLT.

Men nu, med McKee själv stående där framme, poängterandes olika saker och tydliggöra på ett oerhört välformulerat och utarbetat pedagogiskt sätt, så blev saker belysta på ett sätt som inte går att få i en bok. Det var bara att anteckna, och på så sätt få in det dubbelt: man tvingas tänka efter för att förstå och på så sätt kunna formulera det som man ska anteckna.

Observera att karln började seminariet med att poängtera att THIS IS A FORM, NOT A FORMULA. Man kan inte slaviskt följa hans ord, och per automatik ha ett perfekt manus. Karln jobbar som manusdoktor i Hollywood, men han har de facto aldrig fått ett manus filmat (hans egna ord).


Och med ett konkret och långt gånget jobb som ständig referns-punkt blev det ännu bättre. Varenda grej han pratade om kunde jag stämma av mot ACCIDENT MAN: tänker jag rätt? Tänker jag fel? Hur kan jag ändra det för att det ska funka?

VOICEOVER
Exempelvis har jag i ACCIDENT MANs inledning haft en voiceover-harang. Det var ju lite kul att sitta med just en VO på ett McKee-seminarium: i filmen ADAPTATION går ju huvudpersonen på en McKee-föreläsning, och där spyr McKee galla över att använda VO.
Så behöver jag säga att jag plötsligt fick insikten att skrota VOn? :)

STRUKTUR
Vidare säger McKee att man kan skita i treaktsstrukturen. Kör vad som känns bäst. Han är iofs fullt medveten om denna struktur, men det finns lika många filmer vars första plotpoint inte kommer förrän efter 30-40 minuter, eller för den delen redan efter 5 minuter. Och sen har ju varje subplot ofta egna plotpoints, vilket gör att en film kan innehålla uppemot 20 plotpoints.

KONFLIKT
Konflikt är såklart viktigt, och en nyckel till bra drama. Men jag har aldrig riktigt insett HUR viktigt det är, och hur mycket man egentligen ska ha det. Men faktum är att det ska vara konstanta konflikter, överallt, hela tiden!
Första dagen efter seminariet åkte jag hem och ritade upp tabeller på de olika relationerna/subplotsen som ACCIDENT MAN innehåller.
Vad man ska tänka på är att hela tiden alternera laddningen i en relation: gå från positiv till negativ till positiv till negativ. Varenda jäkla scen ska byta laddning - om en scen börjar positivt så FÅR den inte sluta positivt, då fyller den ingen funktion för dramat och kan lika gärna raderas.
Alltså: om en scen börjar positivt ska den vända nånstans och bli negativ. Huvudpersonen måste ALLTID ha det jobbigt! Livet ska vara en ständig kamp: när saker känns bra ska det skita sig. Men om nånting är jobbigt så måste han få en belöning genom att det fixar sig. Men observera - det fixar sig bara tillfälligt, för strax måste det bli ÄNNU värre.
Ur askan i elden...

DIALOG
Dialog är spännande! Ofta brukar folk hacka på dialogen i svenska filmer, med all rätta. Jag ska inte säga att jag "lärt mig hur man skriver dialog". Men tack vare herr McKee fick jag vissa hintar om hur man kan spicea upp det hela. Action/reaction-tricket...

Exempel 1: Säg att du har ett par, där den ena ska övertyga den andra om att de ska flytta ihop.
Då kan du låta Mannen säga "jag tycker vi ska flytta ihop i din lägenhet", och så svarar Kvinnan "ja, jag har också tänkt på det, det gör vi!"
Låter ju fint, men det blir en fullkomligt ointressant scen.

Exempel 2: samma upplägg som i den första, men nu ska vi försöka addera lite konflikt och känslor.
Man: "jag tycker att vi ska flytta ihop i din lägenhet"
Kvinna: "jag vet inte om jag har plats, mina garderober är redan överfulla, och var ska du ha din dator?"
Man "Okej... om du har så trångt så kanske det är dumt att jag har nånting här... jag kanske ska ta med mig min tandborste när jag går..."
Kvinnan: (funderar en sekund) "Okej då, jag kan nog flytta lite grejer så du får plats".

Ingen mästardialog. Men plötsligt kan man bakom ytan utläsa riktigt människor med äkta känslor och reaktioner: kvinnan känner tvekan, men har känslor för mannen då hon inte vill såra honom, så hon försöker linda in sin ambivalens. Mannen å sin sida vill väl, men är kanske lite för eager och gåpåig, och vill sen försöka dölja sin besvikelse genom att spela hårdhudad.
Alltsammans högst mänskliga reaktioner. Och vi når samma mål genom en betydligt intressantare "resa".

Många människor är väldigt negativa till konstnärliga receptböcker: "jag klarar mig alldeles utmärkt utan att nån ska tala om för mig hur jag ska utföra mitt värv".
Jag är delvis böjd att hålla med. De flesta (som har drivkraften att tex skriva manus) har ofta en omedveten känsla för dramaturgi. De vet exemplevis att det bör hända nåt dramatiskt med jämna mellanrum, annars tröttnar publiken.

Men när man startar med ett vitt papper så är det alltid skönt att hänga upp sin idé på nånting som testats och visat sig fungera. Faktum är: ska man skriva ett långfilmsmanus kan man inte bara köra på med det vita papperet och spridda uppslag som virvlar runt i huvudet som enda utgångspunkt. Man måste få en struktur på sin historia. Börja med de grova penseldragen och successivt zooma in på detaljerna.
Man bör ha en snitslad bana som man ska följa. Det finns så otroligt många vägar man kan följa, så man bör fundera på vart man ska gå. Och framför allt: man bör veta sitt mål.
Om man har ett kärlekspar så kan man antingen låta dom separera (negativt), eller gifta sig (positivt). Detta bör man ha tänkt ut innan man börjar - man kan ju inte bara skriva på och säga "well, jag får se om dom ska separera eller gifta sig i slutet". Det är två vitt skilda filmer.

Jag tycker det är nyttigt och jättespännande med uttänkta manusskrivar-formler - om man bara ser till att närma sig dom med viss skepsis. Det finns oändligt många manusskrivar-böcker, och det mesta är bara blaj eller egna ord på andras tankar.
Men hittar jag nån som tänker på ett sätt som passar mina behov, då blir jag en lite gladare och lite bättre yrkesman.
Och McKee gjorde mig till just det: en lite gladare och bättre yrkesman!

Done Deal I

Har köpt in mig på hemsidan DONE DEAL PRO, en betalsite med fokus på Hollywood produktionsvärld.

En mycket underhållande plats där man får tillgång till fakta om alla de dealar som gjorts inom film och tv. Om man vill se vad för typer av filmer som är "inne" för tillfället är detta the place to be!

Man måste dock ta dessa fakta med en nypa salt: bara för att en idé blivit såld (ibland handlar det om att en idé sålts på en effektiv pitch) så innebär det inte per automatik att den omedelbums blir producerad. Nä, den kan mycket väl ha ett DEVELOPMENT HELL framför sig...

Eftersom siten Done Deal inte har rättigheterna på fakta om gjorda dealar, så finns det ingenting som hindrar dessa fakta att arbeta sig vidare på nätet.
Till exempel in på min blogg :)

Så för WFTMs läsares höga nöjes skull kommer jag att då och då publicera nya och intressanta dealar som så småningom (förhoppningsvis) kommer att hitta vägen till våra biodukar och dvd-spelare.

Denna första laddning filmer-på-g är strictly horror. Det är inte mycket fakta som presenteras, endast en logline. Ibland finns mer matnyttigt under rubben "more". Men ofta ser man vart det är på väg på dessa korta rader.
OK, here we go:

Title:
Helliversity
Logline:
A group of American exchange students are terrorized by a vengeful spirit while locked inside a high-security foreign university.
Writer:
Steve Langford
Tommy Lee Wallace
More:
Farcor's Dwayne Corbitt will produce. Tommy Lee Wallace will also direct. Filming will commence in March 2009.

Title:
World War Z
Logline:
Ten years after an infestation of flesh-eating zombies, a researcher for the U.N. Postwar Commission interviews survivors from countries all over the world to gather a first-person post-mortem on a war that obliterated every country on the map.
More:
Adapting from Max Brooks' bestselling novel. Plan B will produce. Marc Forster will direct. Rights to the novel were picked up in June 2006.

Title:
30 Days Of Night 2
Logline:
A woman wreaks revenge against her supernatural, blood sucking foes.
Writer:
Steve Niles
Ben Ketai
More:
Sequel to the 2007 film, which was based on the graphic novel created by Niles. No official title has been released yet.

Title:
It's a Wonderful Afterlife
Logline:
A British-Asian mother's obsession to marry off her daughter leads to serial murder.
More:
Gurinder Chadha will direct.

Title:
Hellraiser
Logline:
An unfaithful wife attempts to assist her dead lover in his escape from hell. The movie introduced viewers to a race of demons called Cenobites, most notably one nicknamed Pinhead -- who became one of the most enduring horror characters of the decade -- who was summoned using an antique puzzle box.
Writer:
Pascal Laugier
More:
Remake of the 1987 film. Assignment. Pascal Laugier will also direct. Project last announced in February 2008.

Title:
Haunted
Logline:
A group of characters answer an ad for a writers retreat and unwittingly end up competing in a "Survivor"-like scenario, where the host withholds heat, power and food. As the people grow more desperate they ruthlessly plot to make themselves the hero of the reality show or film that they expect will be made from their plight.
More:
To be based on Chuck Palahniuk's novel of the same name. New School's Brian Levy will produce. Koen Mortier will also direct.

Title:
The Crazies
Logline:
Residents in a small Kansas town are beset by a virus that causes insanity and death after a mysterious toxin contaminates the local water supply.
More:
Remake of the 1973 film. Michael Aguilar and Dean Georgaris will produce. George Romero, the director from the original, will executive produce. Breck Eisner will direct. Last set up at Paramount in June 2004.

Title:
The Strangers 2
Logline:
No plot details given.
More:
Sequel. Vertigo's Doug Davison & Roy Lee and Mandate's Nathan Kahane will produce. Marc D. Evans and Trevor Macy will executive produce. Rogue and Intrepid Pictures will finance.

Title:
Poltergeist
Logline:
A young family is visited by spirits in their home. At first the spirits appear friendly, moving objects around the house to the amusement of everyone, then things turn nasty as the family is terrorized and the spirits "kidnap" their youngest daughter.
Writer:
Stiles White
Juliet Snowden
More:
Remake of the 1982 film.

Title:
Don't Be Afraid of the Dark
Logline:
A young girl is sent to live with her father and his new girlfriend and discovers sinister creatures that live underneath the stairs.
Writer:
Guillermo del Toro
Matthew Robbins
More:
Remake of ABC's 1973 cult classic telefilm by Nigel McKeand. Cha Cha Cha's Guillermo del Toro will produce. Troy Nixey will direct. Miramax's Michael Falbo & Keri Putnam will oversee.

Title:
Last Blood
Logline:
The human survivors of a zombie massacre find themselves protected by a band of vampires who need their blood to survive.
More:
To be adapted from the comicbook created by Bobby Crosby & Chris Crosby and published by Blatant Comic. Benderspink will produce.

Title:
A Nightmare on Elm Street
Logline:
Freddy Krueger, a murdered serial child killer, returns with a burned face and razor glove to terrorize teens in their dreams.
More:
Remake. New Line's Richard Brener, Walter Hamada & Dave Neustadter will oversee. The remake was first announced in January 2008.

Title:
The Goon
Logline:
Set in a 30's style noir world filled with ghosts, ghouls, skunk-apes, extra-dimensional aliens, & mad scientists, a muscle-bound brawler claims to be the primary enforcer for the feared mobster Labrazio. The Goon and his sidekick Franky get involved in various machinations, often in relation to the evil zombie gangs under the command of the Nameless Zombie Priest.
More:
Option. Powell will adapt from his comic book series published by Dark Horse Comics. David Fincher, Blur Studio and Dark Horse will produce. This will be developed as a CG animated feature film.

Title:
Throttle
Logline:
Father-son members of a motorcycle gang are being chased through the desert by an 18-wheel tanker truck.
Writer:
Stephen King (author)
Joe Hill (author)
More:
60-page novella, to be published next year. Option. Nick Wechsler will produce.

Title:
The Harvard Zombie Massacre
Logline:
After Harvard is overrun by the undead, America's most brilliant minds must fend off America's most brilliant zombies.
More:
Spec. Parallel's Warren Zide will produce. Ryan Lewis will executive produce.

Title:
Wake The Dead
Logline:
A young man works to reverse death, even if it means using spare parts from some of his friends.
More:
To be adapted from Steve Nile's graphic novel mini-series. Holding's Charlie Lyons will produce. Jay Russell will direct. First set up in August 2003. Last announced in November 2003.

Title:
The Knights Templar
Logline:
The Knights Templar, fresh from the Crusades, are forced to fend off an invading vampire army set on destroying the Holy Grail.
More:
Spec. Marc Platt and Bazelev's Timur Bekmanmbetov & JIm Lemley will produce.

Title:
Let the Right One In
Logline:
A 12-year-old boy, who is bullied in school, befriends a young female neighbor who moves to town and turns out to be a vampire.
Price:
Seven figures
More:
Remake rights of the Swedish film "Lat den ratte komma in", which won the feature prize at the Tribeca Film Festival. Simon Oakes, Guy East adn Nigel Sinclair will produce. Alex Brunner, Tobin Armbrust, John Ptak, Phillip Elway and Fredrik Malmberg will executive produce.

Title:
The Descent 2
Logline:
Centers around a series of underground caves in which a strange breed of predators dwell.
More:
Sequel to the 2005 film. Neil Marshall and Celador's Christian Colson will produce. Jon Harris will direct. Shauna Macdonald and Natalie Mendoza will reprise their roles. The film is budgeted at $10 million.

Title:
The Fury
Logline:
A young man with heightened kinetic powers is abducted by the government in order to take advantage of his special gifts.
More:
Remake of the 1978 Brian De Palma film, which was based on the novel by John Farris. Radar's Ted Field will produce. Mike Weber will executive produce.

Title:
Grace
Logline:
A woman discovers her "unborn" child has come back to life.
More:
Adapted from his short film. Leomax's Ingo Vollkammer, Ariescope Pictures' Cory Neal and Adam Green and Dark Eye Entertainment's Kevin DeWalt will produce. Paul Solet will also direct. Jordan Ladd will star.

Title:
The Damned
Logline:
A Los Angeles detective discovers that a new gang with ties to the supernatural has infiltrated the city.
Genre:
Horror Noir
More:
To be adapted from Cullen Bunn and Brian Hurtt's graphic novel. Walter Parkes & Laurie MacDonald and Closed on Monday's Eric Gitter will produce. Peter Schwerin will executive produce.

Title:
Rosemary's Baby
Logline:
A young couple move into a gothic New York apartment, where they are befriended by their elderly neighbors. After the woman becomes mysteriously pregnant, she discovers that the neighbors actually are part of a coven of witches and that her husband has allowed her to be impregnated by the devil in exchange for a successful career.
More:
Remake of the 1968 classic. Platinum's Michael BAy, Andrew Form & Brad Fuller will produce. No writer has been hired as yet.