05 december 2008

Red band - filmtrailers

Alla som tycker att Red band-trailers är kul räcker upp en hand...

Red band-uttrycket kommer från den röda varningsskylt (se bilden) som brukar ligga framför trailers som innehåller saker som är opassande för barn och/eller känsliga personer. Det kan vara grafiskt våld, snuskigt språk eller sex. Men andra ord allt det där roliga :)
















Här kommer lite filmtrailers märkta "red band", såna som av en eller annan anledning inte passar för känsliga personer.
Onödigt att säga kanske: men om du är en känslig person ska du med andra ord inte trycka PLAY.

Först ut blir en independentfilm som spoofar allt vad blaxploitation heter. Titel BLACK DYNAMITE. Den är fullkomligt hilarious, och full av egentligen allt som inte passar sig.



Nästa film är M Night Shyamalans THE HAPPENING. Filmen är väl i ärlighetens namn sådär, men den här trailern är klart creepy. Och den innehåller ett antal "disturbing images".



Bröderna Coens NO COUNTRY FOR OLD MEN behöver ingen närmare presentation. Detta är en jäkligt bra trailer, som tar sig över det våldsammas gräns på ett fullkomligt naturligt sätt - precis som filmen själv.



MIRRORS är nästa skräckfilm från Alexander Aja, fransmannen som gjorde HAUTE TENSION och HILLS HAVE EYES-remaken. Keifer Sutherland jagar läbbiga spegelbilder som gör... läbbiga saker.



En gång i tiden gjorde Dolph Lundgren serieaction-antihjälten THE PUNISHER. Det tog ett tag, men sen kom en remake, och nu kommer en uppföljare till remaken. Jag tycker (till skillnad från många andra) att Ray Stevensson i tvåan verkar jävligt mycket bättre och coolare och skoningslösare än Thomas Jane i ettan (hur kan man btw heta Jane om man ska föreställa actiontuffing???).
Här är hur som helst en extremt slaskig trailer, som mer kan ses som en sammanfattning av den nya rullens samlade überbrutalität. Vem sa att hårdrock och våld inte funkar ihop?



Våld våld våld. Men vart tog sexet vägen? Ok, här är en red band-trailer för Kevin Smiths kommande ZACK AND MIRI MAKES A PORNO. För att få ihop stålar till alla räkningar börjar de producera porrfilm. Verkar sjukt rolig!



Sen har vi en del fult språk i red band-trailern för komedin ROLE MODEL - inte minst fult språk levererat av småglin. Det + Seann William Scott = en kul trailer!



Vi avslutar med skräck igen och red band-trailern för LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN. Producerad för den amerikanska bioreleasen. Kul att se hur jänkarna fick ihop den - inte minst som de kunde använda bilder som visar flickan Eli, något jag fick starka restriktioner att INTE göra när jag klippte den svenska trailern ("tänk ET"...).

Inga kommentarer: