11 december 2008

Karsten Torebjer, psychic medium

För alla som sett och roats av de olika program som säger sig handskas med det övernaturliga, såsom DET OKÄNDA med Malin Berghagen/Caroline Giertz och brittiska HEMSÖKTA HUS, är parodin NIGHTVISION något att bita i.

NIGHTVISION är inbakat i det väldigt ojämna humorprogrammet MORGONSOFFAN, och är en fejkad serie kortreportage med det lika fejkade danska mediet Karsten Torebjer. Eller som han själv vill kalla sig: "psychic medium".

I varje avsnitt ger han sig på olika fall av övernaturligheter som spöken, andar i glas, djävulsutdrivning och zombies (???).
Men varenda gång går det käpprätt åt helvete, då hans talanger är... något begränsade.


Karsten Torebjer spelas av komikern Patrik Larsson. Killen har tidigare gått mig totalt förbi som varande en i massan av ståuppare bakom de fåtalet stjärnor som vi har.

Men i rollen som stirrige danske "psychic medium Karsten Torebjer" flög han plötsligt upp högst upp på min skratthimmel. Detta är humor när den är som allra bäst - ofrivillig, karaktärsbaserad och plump :)

Här kan ni gotta er åt ett antal avsnitt av NIGHTVISION. Missa inte sluten av varje klipp, där en teaser för kommande veckas program alltid ligger, där man får se en plågad Karsten vara med om... well, kolla själva.

När det kommer till att parodiera DET OKÄNDA och HEMSÖKTA HUS så är iofs frågan: är inte de programmen väldigt nära parodins gräns själva?

Avsnitt 1: TORKSKÅPETAvsnitt 2: FÖRNIMMELSE AV MORDAvsnitt 3: SPÖKET I KAKELUGNENAvsnitt 4: EXORCISTENAvsnitt 5: SEANSENAvsnitt 6: HEMSÖKT HOTELLAvsnitt 7: ZOMBIEHUSETAvsnitt 8: ANDEN I GLASETAvsnitt 9: I SEE DEAD PEOPLEAvsnitt 10: GHOSTFIGHTERAvsnitt 11: DEN ANDRA SIDAN

Inga kommentarer: