15 oktober 2008

Facebook-helvetet

Som jag nämnt tidigare så gick jag ur Facebook-helvetet efter att ha blivit totalt sönderstressad av skiten för närmare ett år sen.

Nu har jag fått indikationer från några olika håll att det kan vara bra att kanske börja umgås igen på denna virtuella ungdomsgård för alla åldrar.

Sagt och gjort. Eftersom man i verkligheten inte kan avregistrera sig från Facebook så var det bara att knappa in User och Lösenord igen, and hit ENTER.

Men helvete - det har bara blivit värre!
Jag hann knappt komma in på min personliga sida förrän jag bombaderades av vänansökningar och vampyrbett och upplysningar om vad olika vänner sagt till varann (alltså inte sagt till mig, jag blev upplyst om andra människors konversationer) och tips om tävlingar och grupper och fan och hans moster.
Det tog inte mer än nån timme, så började det dimpa ner meddelanden i min mailbox från facebook-"vänner" som ville mig nåt.
Skiten svämmar över åt alla håll och kanter.

Men det värsta är inte den tsunami av pseudoinfo som vräker över mig.
Det värsta var att jag BÖRJADE BRY MIG. Jag klickade på länkar, och började kolla in vänners sidor, läste allehanda inlägg och meddelanden.
Och då kom jag på varför jag slutade förra gången: jag kan inte spendera två timmar av min dag på Facebook. Det går liksom inte att motivera för sig själv.

Två timmars Youtube-filmtittande går att motivera.
Två timmars porrsurfande går att motivera.
Två timmars flängande på Facebook går INTE att motivera.

Så jag loggade ut.
Och nu tror jag att jag kommer att förbli utloggad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe jag va smart nog att inte skaffa varken lunarstorm eller facebook och all annan comunity skit.

Nja kanske 1 timme youtube och 3 timmar porr om man inte tröttnar på det innan =)

Anonym sa...

Facebook-folket är sanslösa. Samlar på "friends" o annat. -"Jag har 1200 vänner" *zzz*. Råkade dock gå med för ett tag sen... o tyckte det var ganska harmlöst. 2h om dagen? Nej, den tiden får något dataspel istället ;)

Anonym sa...

/edström ska det vara...

Tomas_Timelock sa...

Det finns en väldigt bra knapp på Facebook: IGNORE ALL!

I övrigt är det bara att ställa in inställningarna riktigt, sorera bland dina vänner och inte lägga till de du inte skulle vilja prata med i verkliga livet + ta bort och strunta i allt vad tredjeparts applikationer (vampyrspel o dyl) heter.

Då tycker jag det är ett bra sätt att nätverka och hålla kontakten med folk. Träffade iofs min sambo via Facebook, så jag kanske är lite partisk...

Skulle gissa att jag lägger ca 1 timma om dagen på facebook och kanske 1 timma på andra communities och bloggar. Men jag tittar o andra sidan inte så mkt på YouTube eller YouPorn. Däremot blir det allt för många timmar framför TV:n med att följa nyheter, debatter och samhällsprogam.

//tomas