13 april 2008

skeppshund

Två nya spännande saker har hänt i utvecklingen av ACCIDENT MAN. Jo, det är iofs ganska spännande hela tiden med nya ideer som utvecklar historien och manuset.

Men denna vecka har två nya grejer klarats av.

1) Vi ska ansöka om utvecklingsstöd från det europeiska Mediaprogrammet. Vi vet ju inte alls om vi får stöd, eller hur mycket det i så fall kan bli. Men det är en liten framgång i sig att vi blivit såpass konkreta att vi gör en ansökan. Känns liksom... konkret.
15 april ska ansökan vara inne, och jag har under ett par veckors tid sammanställt en stadig hög med material: pitch, synopsis och treatment på den senaste manusversionen. "Visual approach", "authors note", timeline, team-cv och en dialogscen, alltihop på engelska. Plus översatt teasertrailern. Puh...

2) I och med denna ansökan behöver man ha en del på fötterna. I vårt fall handlar det bl.a. om att ACCIDENT MAN är en idé som kräver en del specialeffekter.
Så jag, Daniel och Richard (från prodbolaget Red Balloon media) träffade Fido film med en förfrågan om de skulle kunna skriva ett "letter of intent" (en intresse-försäkran) på att göra specialeffekterna. Till vår glädje var de mycket positiva och entisiastiska över konceptet, och hade inget emot att eventuellt t.o.m. skriva ett "letter of commitment" (binda sig att göra jobbet om filmen blir av).

Fatta vad bra detta blir om Fido gör effekterna! Det kommer att bli rena Fincher-vaganza med förstklassiga CGI-effekter integrerade i live-scenerier.
Idéen växte plötsligt ungefär 200%!

Nedan en stämningsbild ombord på båten m/s Accident man - jag, Red Balloon och nya skeppshunden Fido på gott humör.



















3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter riktigt grymt! Jag älskar svenska filmer som tar sig så långt bort från diskbänksrealismen som möjligt, för jag fattade rätt om den skulle vara på svenska?

Efter Accident man borde du ta upp Slaughterhouse Blues, helgrym idé!

Johannes Pinter sa...

Vi har inte slutgiltigt låst språk på filmen. Vi har vissa idéer och connections som gör att vi funderar i lite olika banor - svenska, engelska, franska... Vi får se.

Anonym sa...

Låter spännande!