14 november 2008

Watchmen


Det har förmodligen inte undgått någon som har något sånär koll på populärfilm att serien WATCHMEN är på väg mot stora duken.
Regisserar gör Zack "300" Snyder.
Tjejen på den undre postern är "svenska" Malin Åkerman som gör karaktären Silk Spectre. Kul med lite svenskt intresse där :)
Seriealbumet WATCHMEN (publicerades första gången i 12 separata nummer) skapades på 80-talet av Alan Moore (text) och Dave Gibbons (bild). Den blev snabbt legendarisk, och innebar ett uppsving för vuxenserie-kulturen som vi känner den idag.
Filmen har varit på gång ett flertal tillfällen, och då bla med Terry Gilliam (BRAZIL) och Darren Aronofsky (REQUIEM FOR A DREAM) som tilltänkta regissörer.

Det var länge sen man blev så sugen att se en serietidningsfilm. Eller film överhuvudtaget. Det mesta som kommer ut idag kan man ladda ner och se på dataskärmen utan att det känns som att man missar nån storduksdimension, men WATCHMEN verkar bli musklig, storslagen larger-than-life bioupplevelse så som man minns det som liten pilt och storögt satt bredvid pappa i biosalongen.

Här är trailern för WATCHMEN:




Här är en teasertrailer. Man kan vara så blasé man vill, men till denna får man gåshud! Låten i bakgrunden är "The End is the Beginning is the End" med Smashing Pumpkins.


Inga kommentarer: