19 november 2008

svensk biostatistik

Jag letar och letar, men jag hittar ingenstans där man kan få färsk statistik på hur det ser ut på sveriges biografer och bland svenska filmer. Just nu är jag intresserad över hur det går för LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN.

Om man vill koll på den amerikanska marknaden kan man ju surfa in på boxofficemojo.com. Är det nån därute som känner till nån liknande svensk site, droppa gärna adressen här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det står på boxofficemojo hur det har gått för Låt den rätte komma in i Sverige , usa, norge och sydkorea. Intressant att den har fått in 100000 dollar på 3 dagar i Sydkorea.

Johannes Pinter sa...

Coolt. Men jag skulle fortfarande vilja kunna kolla svensk statistik utan att behöva gå via USA :)

Tomas_Timelock sa...

http://www.sfi.se/biografstatistik

Kanske kan vara något?

/tomas

Tomas_Timelock sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johannes Pinter sa...

Biografstatistik var jättebra - om man är intresserad av filmer från året före eller tidigare. För 2008 finns inte en siffra.

Men hey, varför ska man begära att byråkraterna på SFI ska orka uppdatera befolkningen på årets filmer, de har ju fullt upp med att läsa ansökningar om manus- eller produktionsstöd... not.

Tomas_Timelock sa...

Tjänsten är fortfarande under utveckling. Men det där med färska siffror och ny information är ju lite känslit. Vet att så väl distributörer som producentföreningen håller ganska hårt i detta. Speciellt när det gäller info om vilka datum som olika kommande filmer är tänkta att släppas osv. Information är ju som bekant även en konkurrensfördel.