23 maj 2008

Skate or Die?????

Hupp! I mailboxen damp det ner ett mail från franska filmsiten allocine.fr om en ny fransk ungdomsorienterad popkultur-action-bomb betitlad SKATE OR DIE.

Jag höll på att sätta Jolt-colan i halsen - är det den gamle independenträven Per Edströms enminut-kultklassiker med samma namn som fått sig en feting-remake?

Nä, det var det inte.

Det är det sedvanliga tramset om ungdomar vs gangsters, och ungdomarna vinner genom street-smartness och special-skills.

Synd tycker jag, den långa SKATE OR DIE hade mått bra av att hämta lite (läs "mycket") inspiration från den korta SKATE OR DIE.

Här är trailer för den långa SKATE OR DIE:



Och här är det mästerliga kortkorta SKATE OR DIE-originalet:

7 kommentarer:

Anonym sa...

*hupp*

/edström

Tomas_Timelock sa...

Det saknas verkligen en grym svensk skatefilm. Minns 80-tals klassikern Trashin... om någon har någon skatefilm på G så är jag gärna på på ett hörn på något sätt!

/tomas

Johannes Pinter sa...

Mhm. Men det räcker ofta inte med att folk bara åker skateboard för att det ska bli en bra film, hur trixiga de än är. Nån sorts ytterligare lager vore på sin plats.
Själv skulle jag jäkligt gärna göra en parkour-film.

Vi kanske skulle slå våra skate- och parkour-påsar ihop Tomas och göra värsta feta ungdomsaction-karamellen.

Tomas_Timelock sa...

Låter som en plan... släng in lite graffitti o hip hop o vi kanske har något... :-)

Johannes Pinter sa...

En skön vidvinkellins och steadicam. Några populära up'n'coming unga pop- och/eller tvstjärnor i ett par roller. Så tror jag att vi har fångat in iallafall en liten del av biopubliken - alla kids mellan 11 och 19 :)

Hm, kostnad 2 miljoner kr, intäkter: ??? miljoner kr!
Kan seriously bli något ganska slagkraftigt.

Tomas_Timelock sa...

Vi får slänga in lite tonårskärlek, syskonrivalitet och coming-of-age-föräldrabråk samt lite identitetssökande, droger och en och annan sexscen och oxå... då jävlar...

I'm in!

/tomas

Johannes Pinter sa...

Tompa, det ligger ett synopsis och väntar i din mailbox...