01 februari 2009

Automatic duck

Arg.
Har fått ett långfilmsprojekt i knät som ska klippas under ett par månader.
Nu är det så att det är ett Final cut pro-projekt, och jag skulle helst arbeta i AVID eftersom jag mest är van vid det programmet, plus att jag är PC-människa och därmed inte har praktisk möjlighet att installera FCP i min burk.

Jag har kollat upp ett program som genialt nog kan konvertera FCP-projekt till AVID-projekt. Det heter AUTOMATIC DUCK. Nu kostar ju programmet en hel del, och jag kommer förmodligen bara använda det en enda gång i mitt liv.

Så jag kastar ut en fråga till läsekretsen: är det någon som sitter på en version av AUTOMATIC DUCK, som jag skulle kunna få låna och "evaluejta" för ett projekt, så vore det fantastiskt! Ta i så fall kontakt på johannes (a) independent.nu.

Tackar på förhand!

9 kommentarer:

Tomas_Timelock sa...

Kan inte FCP exportera en EDL? Annars borde du väl kunna googla lite typ [lämpligt namn] + torrent.... ;-)

//tomas

Anonym sa...

Hmm vågar man lägga över ett helt långfilmsprojekt från fcp till avid med "ducken"? Risky...men fcp är ju heller inte roligt att göra långa grejer med tycker jag. Mediahanteringen lämnar övrigt att önska.

/edström

Anonym sa...

Grejen är väl att när du fått över projektet så måste du ändå batcha in allt ifrån Band (eller vad nu grundmaterialet ligger på) för att kunna klippa igen. FCP jobbar nästan uteslutande med quicktime vilket gör att filerna inte är direkt kompatibla med avid. Vad är det för format på på klippen i offlinen som nu ligger i fcp? / Mats

Anonym sa...

Tips, låna en mac! ;)

Anonym sa...

Nämen PLEASE!! Kan du inte ta bort ljudet från De Ofrivilliga nu??

Johannes Pinter sa...

Har trailern dragit igång automatiskt vid sidstart? Sorry about that. Jag har nu bytt ut den mot ett motsvarande klipp från Youtube, så nu borde det inte vara nåt problem.

F.ö. löste vi FCP-problemet med att vi hyrde in en mac-dator till projektet. Så allt är hunky dory.

Fred sa...

Här var det full fart på bloggandet ;) Något måste du väl kunna uppdatera oss med?

Johannes Pinter sa...

Jo, Fred, nåt borde man kunna bju' på. Problemet är bara att jag har för mycket att göra. Har inte tid att berätta om det :(
Tids nog ska jag nog kunna uppdatera bloggen med nyheter.

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra