25 september 2008

ACCIDENT MAN version 5


Så var den klar, manusversion 5 av ACCIDENT MAN.

Om man jämför utvecklingsstegen mellan de olika versionerna så är detta det ojämförligt största. Jag har skrivit om ALLT - de scener som inte är nyskrivna är omskrivna.

Det är såklart samma story, handlar om samma karaktärer som är med om ungefär samma saker.
Men det har blivit nån sorts uppgradering av storyn till ACCIDENT MAN 2.0.

Efter att ha brutit ner historien så byggde vi upp den kring lite nya fokus, och plötsligt var det mycket som satt ihop på ett mycket starkare sätt. Storyn fick ett nytt, naturligare flöde och skeenden och folks agerande bottnar på ett stabilare sätt.
Insikten som jag pratade om i ett tidigare inlägg har verkligen fått sin payoff.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Angående detta och ett tidigare inlägg...

Har ofta upplevt att man sliter med en historia, och när man äntligen hittar något som man är nöjd med och som känns bra, så är det just... enkelt. Så enkelt, ofta, att man börjar tvivla på det.

Fast min förhoppning är väl att detta är precis som det bör vara, att det tuffa jobbet är just att yxa fram de element som är just enkla, och därmed naturliga, för berättelsen.

Johannes Pinter sa...

Visst är det konstigt :)

Man försöker vara USUAL SUSPECT-smart eller MEMENTO-smart, och så visar det sig att kanske 1 av 100 såna krumbuktiga ideer funkar (och då är jag nog ganska generös). Man vill ju ha utrymme att dribbla lite inom idén också, och då är det bra om grundploten är relativt enkel.
Om man konstruerar en ruggigt komplicerad story så måste man vara jävligt rak och simpel och akta sig för för många subplots för att folk ska fatta den.

Detta är jätteintressant topic som man skulle ta och utveckla i ett annat inlägg.