26 april 2007

författardrömmar (?)

Hm. Har haft en cool filmidé i ett par år som jag inte fått riktig rätsida på. Titeln är EXIL, och har vissa... hm, sagoelement...
När jag efter visst rekande fann att den skulle bli för dyr och komplicerad att göra började jag tänka i seriealbumsbanor. Jag älskar att teckna, har viss fallenhet för det och har tecknat lite serier i mina dagar. Men de planerna la jag snart på hyllan, det skulle helt enkelt bli för omständigt att göra det också.

Så, häromdagen, dök idén upp: varför inte helt enkelt skriva den som roman? Jag har kommit in i skrivandet i och med filmmanusplitandet. Och så är jag road av att läsa böcker (även om det inte blir så hög frekvens på läsandet). Och som en parentes kan jag nämna att min far livnär sig på sitt författarskap - därmed inte sagt att jag skulle kunna skriva en bok...

En avgörande anledning är att om man skriver en bok så är man liksom klar när man satt sista punkten. Om man skriver filmmanus så BÖRJAR grovjobbet när man skrivit sista FADE OUT. Så tanken, som jag just nu leker med, är onekligen attraktiv. Jag har redan börjat stolpa upp historien.

Vi får se hur det går. Fortsättning följer...

06 april 2007

Accident man feedback

Fick feedback på ACCIDENT MAN. Som jag hoppats tycker de att idén är great, men de vill bena ut några logistiska spörsmål. All in all den respons jag ytterst hade förhoppningar på - positiv och konstruktiv!

Jag har lärt mig läxan efter att ha tragglat med SPAM i nästan ett år bara för att till slut stupa på logistiska och dramaturgiska problem för stora för att jag (för tillfället) orkar göra något åt. Jag vill skriva ett nytt manus med sikte på en amerikansk produktion, men att denna gång göra det ordentligt, från grunden.
Och eftersom jag kommer vara tvungen att i slutänden låta någon översätta det svenska manuset så måste det hålla ihop INNAN det skrivs. Därför kommer jag att bolla outlines med USA så att dramaturgi och karaktärsteckningar och även dialogstruktur sitter där det ska. Då kommer alla veta hur manuset ser ut redan innan det är skrivet.

Och om jag vet hur manuset ska se ut så går det mycket snabbare att skriva det - bara att fylla formen med ord :)

Det känns som att jag tagit ett första steg på en ny resa.

04 april 2007

Pigment postprod

Nu är "PIGMENT - höst" äntligen färdigklippt.

Skeppade över alla effektkrävande bilder till eminente effektmakaren Anders igår. Dansande höstlöv och ett knivblad som tränger in i en kropp står på agendan.
Ser mycket fram emot att få klippa in resultatet i filmen!

Medan jag väntar kommer jag inte att rulla tummarna. Ljudarbetet kräver sitt, och även looken på filmen behöver fastställas.

Det är kreativt och KUL att göra film!