21 december 2010

filmdistribution

Det är tuffa tider för independentfilmare i kalla Sverige. Jag har flera bekanta som på sista tiden stött på patrull med sina nyproducerade långfilmer.
Biodistribution har man fattat är lönlöst, inte minst då SF som ensam herre på täppan väljer bort allt som inte faller dem i smaken.
Men att det skulle vara så svårt att få ut en film på DVD är inte annat än en gåta. Förvisso är det hårt med konkurrensen från Piratebay och andra "illegala distributionskanaler".

Vi har slitit vårt hår med SKILLS. Trodde verkligen att vi hade en kommersiell rulle här. En film som är attraktiv för en stor del av filmkonsumenterna, nämligen tonår+. Men tji fick vi.
Tills vi till slut fick napp hos Njutafilms. Och nu när vi väl kommit in i stugvärmen hos Njuta, så tänker jag "varför gick vi inte hit från början?" Det är så självklart. Är svårt att hitta ett annat bolag som brinner lika mycket för filmerna de ger ut, som är så dedikerade. De är FILMÄLSKARE till skillnad från de stora bolagen som sätter profiten i främsta rummet. Missuppfatta detta rätt nu, Njuta är också in it for the dough, annars konkar man fortare än man hinner säga Astoria.

Hur som helst, håll ögonen öppna under våren. Då kommer SKILLS till en videobutik nära dig! Uppdatering med DVD-omslag kommer så småningom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Seotons - Entreprise de Creation site internet

skills sa...

gillar vi....