22 mars 2006

notes on notes on notes...

Managern skickade sina synpunkter på mina ändringsförslag på deras kommentarer (puh...).

Glädjande nog föll ca 13 av 15 av mina förbättringar dem på läppen. De övriga ska fnulas lite med innan nästa steg tas - outline for a new draft.

En månad. Sen ska den nya versionen vara klar. Det är den tiden jag ger mig själv.
Ju fortare jag blir klar, desto fortare får jag åka över för att sälja in manuset. Ingen mening att softa och dra benen efter sig.

handdator 1

Shit, vad bra det är med handdator.
Att ha kontoret med sig.
Och biosalongen.

Well, det sista stämmer inte så bra. En kortfilm med sizen 320x240 ger inte riktigt den impact man önskar.
Men det är bättre än ingenting.

Sen installerade jag ett litet men naggande gott animationsprogram; "FlipIt!". Man kan göra sina egna tecknade kortfilmer när man har tråkigt.
Men framför allt (och när jag kom på det blev jag till mig i trasorna), man kan göra enklare animerade storyboards med det!!!
Man ritar helt enkelt sina bilder, och sen kan man ställa in visningshastigheten, dvs lägga sig på ett jämnt, tittvänligt klipptempo á 1 ruta varannan sekund.

15 mars 2006

uppgraderad

Har idag tjackat in mig på en PDA, Personal Digital Assistant. Eller handdator som vi ibland säger i Sverige.

Kunde helt enkelt inte sitta och kladda med block och penna längre när jag arbetar med manus. Nu kan jag skriva ner idéer bäst jag vill på tåg och flyg och båt.

En HP iPAQ hx2190 blev det. Ingen värstingmodell, ganska basic variant av de senare modellerna. Min bärbara är HP, så det kanske kan vara bra.
Framför allt har den det jag egentligen behöver - skriv-software. Dessutom köpte jag till ett 1GB rom-kort så att jag ständigt kan ha en handfull av mina egna kortfilmer i fickan att visa för folk som är intresserade.

Nu ska den bara levereras hem till dörren. Sen är jag uppgraderad.

07 mars 2006

manager comments

Ytterligare en dag senare: managern levererar kommentarer. Fem till antalet - några ganska grundläggande, några lite enklare att handskas med.

I princip handlar det om att reda ut storyelement som inte är tillräckligt tydligt utritade. Kommer nog ta ett par veckor att få styrsel på. Några idéer har jag redan. Sedan har jag ett par medhjälpare som kanske kan komma på uppslag också.

Bara att kavla upp ärmarna och börja arbeta. Ingen mening att vila och vänta på bättre tider eller att den så kallade inspirationen ska infinna sig. Såna patetiska ursäkter är för oduglingar eller poeter. Vi andra som fattat att film är ett jobb byggt av blod, svett och tårar - och en smula begåvning - tar tag i saker och ting. Basta.

06 mars 2006

Pathfinder - första bilden

Stötte på första fotot ur remaken av VÄGVISAREN: PATHFINDER. Regisserad av Marcus "motorsågsmassakern" Nispel kommer detta bli en riktigt slick feting till actionspektakel.
Och, visst ja, jag och Johan Brännström skrev en rewrite-version av manuset. Och John Jacobsen är en av producenterna.
Ska bli kul att se vad det blev av det hela.
















Här hittar man fakta på nätet:
http://www.imdb.com/title/tt0446013/

SPAM has landed

Fick mail idag från managern. De har läst SPAM under helgen och arbetar på rewrite-kommentarer. De finner manuset "exciting and somewhat elegant". Oj!

Så nu bara softar jag och samlar kraft inför listan på förändringar som är på ingång under veckan. Men hey, efter alla rewrite-rundor jag redan gjort på manuset under 9 månader så blir det säkert a walk in the park. Eller så blir det djävulusiskaste jag gjort hittills. Det återstår att se.

Men nu har man hur som helst slirat klart på småvägarna, passerat påfarten och kommit upp på the big highway. Gäller bara att inte köra i diket innan man kommer fram.

03 mars 2006

dubbel birthday

Happy birthday i dubbel bemärkelse kan man säga.

Blev klar med SPAM ikväll. Efter 9 månaders slit. Och på min födelsedag till på köpet.

Manuset har skickats iväg till några utvalda mailboxar på olika sidor om Atlanten.

Nu är det bara att invänta kommentarer. Och förmodade tillrättavisningar. Men det vill jag tänka på en annan dag. Nu ska jag bara luta mig tillbaka och njuta ett tag.

Ahhh, underbara EUFORI!