18 juli 2009

SKILLS dag 19

Klockan är halv tre på natten, och första inspelningsperioden är klar! Dag 20 - vår reservdag - verkar inte behövas. Skönt.

Mina duktiga ungdomar agerade i en arrangerad lägenhet i fyra scener/tolv timmar. Jobbigt var det, men bra blev det!

Imorgon drar man hemåt för lite kvalitetstid med familjen innan nästa 20 dagarsvolta. Eftersom vi klarat av de flesta av de avancerade spelscenerna står det mest action på agendan. Ska bli kul... jag inbillar mig att vi gör något som kommer att stå ut lite i det svenska filmutbudet.

15 juli 2009

SKILLS dag 16

...och jag är trött trött trött. Upp tidigt, sent i säng, konstant jobbande utan lediga dagar och kanske en halvtimmes privatliv för sig själv på kvällen innan man faller i koma på kudden.

Varför är jag här? Javisstja, jag älskar att göra film. Man får påminna sig själv ibland.















Idag filmade vi med bilrigg. bara det att det regnade när vi filmade interiört, och var strålande sol när vi riggade kameran på motorhuven.

Imorgon tre känslomässigt starka scener i en sjuksal. In kl 08 och ut igen kl 16 prick. Sitter och detaljplanerar klockslag för att få med allt. Ska nog gå.

09 juli 2009

SKILLS dag 10

Nu har vi filmat i 10 dagar, exakt en fjärdedel av inspelningstiden av långfilmen SKILLS.
Klockan är 00.30, och jag har just färdigställt floorplans för att filma masterskott på ett antal scener på en skatehall: en dialog mellan tre personer på ett dansgolv, en streetdansuppvisning och en martial arts-fight mellan fem killar på samma dansgolv.
Dagen efter blir det tokfilmande av pickups av sagda dansuppvisning och fight.
Det kommer bli kul, men samtidigt längtar jag efter att dessa förmodade mastodontdagar blir avklarade.