30 juni 2008

Kill of the day

Om man tycker det är kul med spektakulära, uppfinningsrika, överdrivna, humoristiska eller bara slaskiga mord på film, så ska man besöka filmsiten JoBlo.com, och kolla in deras lista "Kill of the day".

De har samlat videoklipp hämtade från allehanda filmer, och den gemensamma nämnaren är att folk (en och en eller i grupp) blir dödade på olika sätt.

Där finns titlar som OMEN, NIGHT OF THE LIVING DEAD, TRUE ROMANCE, RAMBO, HOSTEL, FEAST, FREDAGEN DEN 13E, SHAUN OF THE DEAD, DIE HARD och en massa andra.

Hittills har man staplat upp 63 olika klipp. Så det finns att göra ett par timmar om man vill se rubbet :)

Här hittar du KILL OF THE DAY.

28 juni 2008

Saw V


Karln dog för två filmer sen, men fortfarande dominerar skogstokiga mördargeniet Jigsaw (Tobin Bell) filmserien SAW.

På denna nya teaserposter för den femte filmen i serien har den hemlige nye mördaren bokstavligen tagit Jigsaws plats - under hans hud.

Riktigt bra och lagom sjuk!

24 juni 2008

Lika som bär...


Alfred E Howard?
Ron Neuman?
Fula och framgångsrika är dom iallafall båda två.

17 juni 2008

Stan Winston RIP


Specialeffect-gurun Stan Winston är död.

För alla oss som älskar filmer med spektakulära, innovativa och skitsnygga makeup-effekter var Winston en av hjältarna. Med filmer som ALIENS, TERMINATOR och JURASSIC PARK blev han en av de mest framgångsrika i Hollywood.

Jag orkar inte skriva någon dödsruna över honom, det gör andra så bra (kolla här eller här eller här), utan kan bara konstatera att på SFX-himlen har en av de klarast lysande stjärnorna slocknat.

Stan Winston blev 62 år gammal.


15 juni 2008

Esbjörn Svensson RIP

Läste att pianisten och jazzmusikern Esbjörn Svensson avlidit i en dykolycka på Ingarö i Värmdö, 44 år gammal. Tragiskt.

För nästan exakt 10 år sedan filmade jag en musikvideo med honom och hans band EST (Esbjörn Svensson trio) på Fasching till låten THE SECOND PAGE från albumet WINTER IN VENICE.

Kan ju inte säga att jag kom honom så fasligt nära. Men han var en gudabenådat själfull pianist med en gedigen och entusiastisk fanbase över hela världen. En lågmäld världsstjärna.

Bilderna här är tagna ur, och hämtade från inspelningen av, videon SECOND PAGE.





11 juni 2008

mer ARN

Har idag suttit ett par timmar i redigering med danske Peter Flinth, regissören av ARN. Vi diskuterade och omstrukturerade trailern till den internationella versionen av filmen.

Flinth, en mycket sympatisk kille, har bl.a. ett förflutet i trailerklippandets ädla konst. Det sistnämnda gör trailerdiskuterande så mycket enklare (till skillnad från många andra regissörer), då man inte behöver förklara basicgrejer om tänk och strukturer, vad vad man kan ha med och inte, vad man kan fokusera på och inte, etc.

Fick en bunt rykande färska låtar till filmen inspelade i Los Angeles.

Fick även lite härligt bakomsnack om ett och annat, bl.a. inspirationskällor till det mycket lyckade episka fotot, ARN på nätet, olika teaser/promo/trailerversioner framtagna för olika specifika events och sammanhang, mm.

En sammanfattningsvis lyckade förmiddag!

Se slutresultatet på Youtube eller arnthemovie.com (just nu ligger där en tidig teasertrailer - på svenska)!

10 juni 2008

smurfarna















Hellboy. Spiderman. Ironman.

Och nu nästa generation comic book heroes: Smurfarna!















Det är Sony som producerar filmen baserad på Peyos blåa små mardrömmar, Jordan Kerner som låg bakom CHARLOTTES WEB är producent, och killarna som skrev SHREK 2 och 3 förhandlar om att skriva manuset.

Det är tänkt att bli en mix av liveaction och animation - alltså dataanimerade smurfar i riktiga miljöer bland riktiga människor.

Vad ska man säga? Äntligen?

Introt till tv-serien:





Musikvideo till "Vilken smurfig sommar":



09 juni 2008

Alfredson vs Ajvide 2

Det första samarbetet gick ju bra. Tomas Alfredson regisserade John Ajvide-Lindqvists LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN, och vann bl.a. första pris på Tribeca filmfestival.

Nu ska de göra film tillsammans igen. Knappts har Ajvide-Lindqvists nya bok MÄNNISKOHAMN kommit ut på bokdiskarna, så dyker nyheten upp att Alfredson ska göra den också.

Stämningsmässigt har de hittat varandra i LÅT DEN RÄTTE... Dock finns möjligen ett och annat att önska när det gäller skräckmomentet.
Ska bli kul att se hur diskussionens vågor kommer att rulla när filmen kommer ut i oktober!

05 juni 2008

ARN the Knight Templar


Senaste trailer-giget på schemat: internationella ARN-filmen åt SF.

I Sverige är som bekant ARN uppdelad i två delar på dryga 2 timmar styck.

Internationellt kommer filmerna att slås ihop till en jättemacka på dryga 2 timmar sammanlagt. Jag sitter just nu med en inte riktigt låst genomklippning för att göra en ny trailer för den internationella lanseringen. Hedersamt och kul!

Om ARN var en smocka levererad av en skådespelare, så skulle det vara en av Bud Spencers klassiska högersläggor!

Dante 01


Snygg, mörk och härligt artsy fransk science fiction är vi inte bortskämda med. Men nu är det en sådan på gång.

Titel: DANTE 01

Regissör: Marc Caro.

Det är alltså Jean-Pierre Jeunets gamla parhäst från förr (DELICATESSEN, CITY OF LOST CHILDREN), visionären Caro, som äntligen fått tummen ur och levererat en ny film. I sanningens namn så kan jag tänka mig att karln kanske har haft vissa problem att få fram stålar till filmen, som jag förstått det så är han en sån där knepig konstnär som har svårt att kompromissa med sitt konstnärsskap...

En av skådisarna är karaktäristiska fejjan Dominique Pinon som gjorde huvudrollen Louison i DELICATESSEN (1991), och var den skumme solbrilleförsedde mördaren som lyssnade på Musette-musik i örsnäcka i thrillern DIVA (1981).

Så här står det på IMDB om filmen:
Deep space, at the edge of the galaxy. The future. A new prisoner arrives on top security prison ship and psychiatric research unit Dante 01. Sole survivor of an encounter with an alien force beyond imagining, Saint Georges is a man possessed by inner demons, caught up in the battle to control the monstrous power within him. It's a power that will infect the other highly dangerous occupants of Dante 01, gaolors and prisoners alike, unleashing a violent rebellion that turns this terrifying, labyrinthine world upside down. In the otherworldly hell of the ship's depths, through danger and redemption, each must journey to his very limits... each must confront his own Dragon.

Här en trailer för DANTE 01. Jag väntar med spänning...