26 mars 2008

Maspalomas 2008

Ar i Spanien pa semester (darav brist pa prickar over bokstaverna). Ater gott, dricker gott, rod som en krafta.

Men var ar DVD-butikerna?

Hade velat shoppa lite film, da ganska mycket annat ar valdigt billigt. Men nix pix. Har f.o. tittat pa digitalkameror som ar jakligt billigt. Men formodligen koper man grisen i sacken. Sa jag far vanta till gamla Svedala.

19 mars 2008

HP är ena j*a muppar!

Har haft den bärbara datorn på service hos Hewlett Fuckin Packard. 6 veckor tog det för dom att byta tangentbordet, vars "Ö" halkat på sniskan.

När jag idag ÄNTLIGEN fick tillbaka den så hade dom bytt MODERKORTET! What the fuck!?

"Ö"-et hänger fortfarande på sniskan. Och jag ska på semester en vecka, så jag hinner inte styra upp saker förrän jag är tillbaks.

Jag är så innihelvete PISSED OFF! HPs serviceavdelning är ena jävvla muppar, och så är det med den saken.

HEWLETT PACKARD HP SERVICE SERVICEAVDELNING

Sådärja, nu har dom som jobbar i det där råtthålet fått lite keywords att nappa på när dom googlar sig själva. Hoppas dom klickar sig fram till denna blogg och blir ledsna i ögat av mina starka uttryck, det kan dom gott ha!

16 mars 2008

fårskalle

Hehehe, det här är jättekul. Han fattar liksom inte varför kompisarna inte vill umgås...

14 mars 2008

Sveriges radios romanpris














Min pappa, Björn Runeborg, vann idag Sveriges radios romanpris för sin roman "Dag". Kolla in fakta här. Tidigare har bl.a. Henning Mankell och Jonas Hassen Khemiri vunnit priset.

Jag är jävligt stolt!

13 mars 2008

Plåtniklas

Hur ointresserad är man egentligen av den nya IRONMAN-filmen på en skala?

Karln gör en dräkt av järn som han kan flyga med och spöa bovar. Punkt. Det måste väl vara ett av de mest oinspirerade superhjälte-koncepten som nån nånsin kommit på.

Här är hur som helst den otroligt tråkiga och förutsägbara trailern:



Herregud vad jag inte vill se den här filmen...

11 mars 2008

Drömfabriken08

Fick via Nostromo förfrågan om att sitta med i panelen under ett seminarium om trailerklippning på Drömfabriken.
Kul sak, och det skulle vara ett mycket bra skyltfönster. Men jag tackade nej.

Såna där grejer brukar ta så mycket energi i anspråk att det nästan inte går att motivera varför man ska göra det (förutom att det är himla kul).
Jag har hållit ett antal föreläsningar och kurser i mina dagar, och det brukar bli en jäkla massa förberedande innan.
Och så drabbas man alltid av en släng av rampfeber dagarna före.

Nu kräver ett seminarium inte lika mycket förberedelser som tex en kurs, men det är ändå en form av framträdande, och man ska vara initierad och kunna saker framför en massa människor, och sånt är alltid krävande (även om man nu faktiskt är initierad och kan saker).

Så... nä, det får vara.

Trött...

Tre dagars företagsfilmande på pappersbruket Billerud utanför Norrköping är över, och man känner sig lagom mosig, tärd och trött. 3 x 12-timmarsdagar för att få allting i burken inom nödvändiga tidsramar får även en mer rutinerad filmarbetare att krokna. Inte minst då en av inspelningsplaserna var inne i själva maskinhallen med en mullrande ljudnivå långt över alla tillåtna gränsvärden, som kräver hörselskydd som gör det i princip omöjligt att kommunicera. Knepigt!

Men det var ett mycket bra team som gjorde upplevelsen behaglig och lättflytande trots långa dagar och komplicerade scenerier. Och vi har mer än nog med skitsnygga bilder (bl.a. interiört på fejkad oljerigg), så bildtorsk är det sista jag kommer att vara när jag startar upp AVIDen under onsdagen.
Och Fidofilm sätter igång med all ball CGI! Detta kommer att bli en fett skön produkt i slutänden!

More to come...

03 mars 2008

den 3e mars

Vilken sugig dag att fylla år på... Bara blekfisar som rapparen Tone Loc (som Jim Carrey sjöng "Ass hol-e mio" för i Pet Detective), bögporrskådisen Johnny Depth (fyndigt namn) och Jessica Biel (eh... hurra... eller nåt)...

Hela loserlistan finns här.