12 december 2006

bild från PIGMENT
















Ensemblebild, PIGMENT:HÖST.
Från vänster Lennart R Svensson, Anna Adolfsson, jag, Rikard Lekander.

Pigment 1

Underbart! Jag är igång med en ny långfilm!

Efter alla turer med andra titlar som kantrat så har jag redan skjutit en fjärdedel av filmen som går under namnet PIGMENT.

Det är precis den film jag vill göra.
Mörk. Visuellt expressiv. Våldsam. Suggestiv.

Jag gillar filmer om människor som befinner sig längst ut på livets skeppsplanka - tar de ett steg till faller de rakt ner i djupa mörka grumliga vatten fulla av vasstandade monster som är redo att slita dem i stycken. I PIGMENT har jag fyra såna människoöden!

Filmen är uppbyggd av fyra episoder som var och en utspelas varsin årstid. Höst-episoden ligger i burken, färdigfilmad. Nu har jag börjat preppa lite grann inför Vinter-episoden medan jag rewritar dess manus.
Om den förra var ett starkt drama, så blir nästa en fullkomligt bisarr svart komedi, givetvis med en våldsam twist. Vår-episoden kommer sen bli en spökhistoria, och Sommar-episoden ett våldsamt hämnardrama.
Just det är ett bauta-plus när man gör film för sig själv: man kan kasta in alla de där ingredienserna och genrebrotten som man älskar som filmtittare.

PIGMENT kommer med all sannolikhet att hamna på videodiskarna nån gång under 2007/2008 (beroende på hur snabbt jag klipper den sista episoden som skjuts sommaren 2007, samt ur fort jag får alla delarna hopslagna till en hel film).