22 juni 2006

det går bra nu...

Har idag haft kontakt med en kille som gör kanon-CGI. Han mailade över ett klipp med en kille som blir skjuten så att det skvätter mängder av cgi-blod. Oerhört övertygande, och en av plattformarna som SLAUGHTERHOUSE BLUES kommer att stå på: over the top-action!

Har inlett mailkontakt med en kille som är super på sår och kroppsdelar och konstiga tänder och allt annat som har med makeup-effekter att göra. Jag hoppas att allt faller ut så väl som jag tror.

Annars har det kommit in massor av svar från folk som är duktiga på att stunta eller fightas eller på annat sätt muskla till actionscenerna.

Faen, min magkänsla har börjat viska till mig att detta kan bli en milstolpe i svensk actionfilm...

12 juni 2006

SLAUGHTERHOUSE BLUES skådis

Har haft en sån där bra dag idag...

I SLAUGHTERHOUSE BLUES har huvudpersonens bror Downs syndrom. Har haft ångest för att hitta en skådespelare med detta och som kan fungera framför en kamera.

Men idag hade jag ett jättebra telefonsamtal med en ledare för en teatergrupp i Hudiksvall. De består i princip bara av handikappade, och de är alla jätteduktiga och har en lång meritlista. Och de har en kille som skulle passa perfekt i rollen!

Ska få ett filmklipp skickat till mig med killen för en första titt. Kommer senare i sommar att stanna till i Hudik för att träffa honom på vägen upp till Härnösand.

Spontant tror jag på detta som fasen!

03 juni 2006

Slaughterhouse blues 1

Det rör på sig med en ny idé som jag arbetat fram tillsammans med Micke von Engström och Thomas Rydell.

Vi vill göra långfilm. Och varför inte den typen av film som man velat göra sen man var finnig tonåring - rock'n'roll-action. Fast eftersom man växt till sig en smula så vill man ha lite mer substans än bara "spring spring, pang pang".

Vad vi landade i var då SLAUGHTERHOUSE BLUES. Ett hämnardrama om en kille som tas ifrån allt - bokstavligt talat - och sedan ger sig ut på ett mission för some serious payback. Bara det att han efter ett tag finner att det kanske inte är sitt eget mission han sysslar med.
Det blir BRAINDEAD-blodmängder och övernaturligheter ála THE CROW. Snyggt och coolt!

Tyvärr är det lögn i helvete att få såna här genrefilmer till stånd i Sverige, om man inte siktar på låg budget och internationell försäljning. Så då går vi väl den vägen då.

Vi har redan tagit diverse grundläggande kontakter för att reka möjligheter att faktiskt få det här till stånd, och haft oväntat flyt - detta ska nämligen bara göras, basta!

När det börjar brännas kommer jag annonsera på Independent.nu efter allehanda människor som vill medverka i produktionen. De flesta kommer inte att kunna erbjudas någon ekonomisk ersättning (då skulle man genast hamna på en budget på 15 mille, och det är inte rimligt). Däremot får man hoppas att det finns eldsjälar där ute som tycker att det kan vara en god chans att vara med på en seriös filminspelning, och förekomma i eftertexterna (och även i nån statistroll och bli ihjälskjuten) till en riktigt jävla cool rulle.

Vidare uppdateringar kommer.